Historie

Je hebt mensen die zich hun hele leven afvragen wat ze nou het liefst voor werk willen doen en je hebt mensen die het van kleins af aan al weten. Piet Druijf hoort tot die laatste categorie. Op het boerenerf van zijn vader was hij als jonge jongen al met trekkers en aanhangers in de weer. Maar het mocht best nog wat groter. Aan de overkant van de weg lonkte de Scania van overbuurman Willem. Machtig mooi. Als Piet meehielp met stro lossen, mocht hij meerijden. Dat is waar de liefde voor die grote bakbeesten begon. Achteruit rijden in een truck met aanhanger? Jong als hij was deed hij zijn buurman versteld staan maar zelf haalde Piet zijn schouders op. Wat was daar nou zo moeilijk aan?

Niet alleen het chauffeuren, ook het sleutelen aan de bakbeesten had zijn interesse. Toen aan de keukentafel in Abbekerk de keuze voor een opleiding moest worden bepaald, was dat niet zo heel ingewikkeld. Piet doorliep eerst de technische school en leerde daarna door voor eerste monteur. Vervolgens werkte hij negen jaar bij DAF Noord-Holland in Heerhugowaard. Maar zijn droom was een eigen garagebedrijf, gespecialiseerd in truckservice. En Piet zou Piet niet zijn, als hij dat niet voor elkaar zou krijgen.

Een onderneming opzetten vergt geduld en doorzettingsvermogen. Druijf combineerde zijn twee liefhebberijen. Zat ’s ochtends in alle vroegte op de weg om staal naar de Hoogovens te vervoeren en werkte ’s middags aan zijn eigen bedrijf. In 1987 wist hij een eigen stekkie te bemachtigen op industrieterrein De Mossel in Noord-Scharwoude. Daar specialiseerde hij zich steeds meer in de truckservice; van tachograafservice en apk-keuringen voor vrachtwagens, tot kleine en grote reparaties. Maar ook sleepdiensten voor gestrande trucks. Zo groeide Autobedrijf P. Druijf uit tot een begrip in de transportwereld. Tegenwoordig is 98% van de klanten afkomstig uit die tak van sport. Boegbeeld is de opvallende blauw-gele Scania bergingstruck, een echte klassieker die Piet met moderne middelen geschikt heeft gemaakt voor de berging van de zwaarste trucks en trailers.